У середу, 7 грудня 2022 року, на парі доцента Наталі БУБИР з дисципліни «Spatial planning for sustainable development» для студентів 1 року магістратури (ОПП «Географія», «Картографія, геоінформаційні системи і дистанційне зондування Землі») відбулася гостьова лекція викладача кафедри навколишнього середовища та географії університету Йорку Dr Adrian Gonzalez. На заході також були присутні викладачі та студенти бакалавріату нашої кафедри, які мали вільний час та змогу приєднатися.

Коло наукових інтересів Dr Adrian Gonzalez охоплює управління природними ресурсами, конфлікти та екологічну справедливість. У гостьовій лекції на тему “Transformative futures; re-calibrating the human-environment relationship” розглянуто сучасні трансформаційні процеси взаємовідносин у системі «суспільство-природа». Чудово підібраний ілюстративний матеріал включаючи фото та відео, суттєво підвищив зацікавленість студентів і легкість сприйняття матеріалу.

Наприкінці лекції проведено обговорення у форматі «питання-відповідь», в якому активно брали і викладачі і студенти, що в цілому сприяло формуванню чудової атмосфери спілкування та для студентів та викладачів кафедри ще й виступило в якості практики спілкування на професійні теми з носієм англійської мови.

Щиро дякуємо доценту кафедри Наталі БУБИР за організацію заходу, а нашим партнерам з університету Йорку – за всебічну підтримку та співпрацю!