У період з 3 по 8 квітня 2023 р. доцент кафедри фізичної географії та картографії Наталія ПОПОВИЧ взяла участь у Весінній школі на базі Європейського кампусу CITY College Університету Йорка в м. Салоніки (Греція).

Метою цього стажування було покращення мовних компетентностей, дослідницьких і соціальних навичок, затребуваних у викладацькій діяльності. Загалом у роботі Весінньої школи взяли участь 25 студентів і викладачів різних факультетів Каразінського університету.

Разом з експертами CITY College каразінські викладачі розглянули такі важливі питання як: академічні й трансфертні навички; академічна доброчесність та етика; розробка освітніх програм, оцінювання студентів і зворотній зв’язок; технології та інструменти дистанційного викладання. Жваве обговорення викликала актуальна тема використання штучного інтелекту в навчальному процесі. Не оминули увагою і вищу освіту в Греції, її особливості та відмінності від інших європейських країн. Зі свого боку, українські викладачі розповіли грецьким колегам про організацію освітнього процесу в Каразінському університеті.

Окрім навчальної складової, стажування включало в себе цікаву й різноманітну культурну програму. Каразінці дізналися багато нового про географічні особливості та історію міста Салоніки, соціально-економічні аспекти розвитку Греції, відвідали унікальний Археологічний музей у Вергіні, експонатами якого є поховання македонських царів. Окрім цінного досвіду та незабутніх вражень, учасники Весінньої школи отримали сертифікати про участь.

Пишаємося тим, що нашу кафедру на Весінній школі гідно представила доцент Наталія ПОПОВИЧ і бажаємо їй подальших успіхів та нових цікавих стажувань!