5 квітня 2023 року на кафедрі фізична географія та картографія відбулося засідання секції наукового творчого об’єднання студентів «Фізична географія та геоекологія», в якій приймали участь студенти 1-4-х курсів, що навчаються на освітньо-професійних програмах спеціальності 106 Географія «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», «Картографія, геоінформатика і кадастр». До заходу долучився професіонал-практик Зубкович С.О., яка представляє Харківський національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» та розповіла про можливості працевлаштування у сфері «Гідрометеорологія», поділилася своїми науковими інтересами та досвідом.

Висвітлювалися та обговорювалися попередні науково-дослідницькі результати з низки тем: «Вплив воєнних дій на стан Печенізького водосховища» (Сінчук Д., студентка групи ГФ-31), «Методика оцінки динаміки екологічного стану на прикладі басейну річки Сіверський Донець в межах Харківської області» (аспірант кафедри фізичної географія та картографії Дмітрієв С.С.), «Екстремальні температури повітря на території України» (Грекова Є.Д., студентка групи ГФ-31), «Методи збільшення продуктивності картоплі в умовах східного лісостепу України» (Дяченко П., студентка групи ГФ-41), «Сучасний температурний режим на території Львівської області» (Мишенко Д.І., студент групи ГФ-41), «Вплив воєнних дій на екологічний стан річки Сіверський Донець» (Шамрай В., студент групи ГГ-11), «Прогнозна оцінка туманів для території Харківської області» (Божедай І.Л., студентка групи ГД-11).

Під час обговорень були представлені різні методи та результати досліджень; сучасні напрямки прикладних проблем, що пов’язані з охороною довкілля, раціональним використанням та збереженням природних ресурсів; вивченням водних об’єктів та рекомендацій щодо управління їх гідроекологічним станом внаслідок антропогенного впливу та кліматичних змін; методаи оцінювання, моделювання, прогнозування стану природного середовища та міжнародний досвід проведення гідрометеорологічних спостережень.

Щиро дякуємо організаторам заходу доцентам кафедри фізичної географії та картографії Решетченко С.І., Борисенко К.Б., Шуліки Б.О., Залюбовській О.В., Сержантовій Ю.Ю. та студентству, що навчається на освітньо-професійних програмах спеціальності 106 Географія «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», «Картографія, геоінформатика і кадастр». Сподіваємося на подальші науково-дослідні здобутки.