Доценти кафедри фізичної географії та картографії Катерина БОРИСЕНКО та Наталія ПОПОВИЧ успішно пройшли онлайн-стажування англійською мовою в Університеті Віадріна, у Франкфурті-на-Одері (Німеччина), за темою Online Future Teaching Skills, яке тривало з 2 грудня по 5 січня 2023 р.

За результатами стажування, організованого партнерами з Університету Віадріна для викладачів закладів вищої освіти, учасники отримали корисний і важливий досвід, а також сертифікати. Документ є підтвердженням підвищення кваліфікації з дидактичних та цифрових компетенцій у вищій освіті, яку здобули викладачі після проходження трьох модулів сертифікатної програми. Крім того, всі учасники мали змогу обмінюватися знаннями один з одним щодо інноваційних форматів викладання та навчання, методів активації та інтенсивного навчання з використанням письма тощо. Модуль ІІІ складався з рефлексій щодо відвідуваних тренінгів та підсумкової роботи, власних ідей щодо покращення викладання. Таким чином, учасники стажування створювали підсумковий проєкт у формі навчальної програми, в якому мали змогу інтегрувати інформацію або ідеї з майстер-класів, які відвідали. Участь у стажуванні, абсолютно безкоштовно, взяли понад 40 викладачів з різних університетів України.

Кафедра щиро вітає Катерину БОРИСЕНКО та Наталія ПОПОВИЧ з їхніми досягненнями та бажає подальшого самовдосконалення та розвитку, а також дякує партнерам з Університету Віадріна за підтримку і плідну співпрацю.