4 лютого 2016 року відбулася зустріч представників Американської асоціації географів з колективом кафедри фізичної географії та картографію. До складу іноземної делегації, що відвідала кафедру, війшли: Лі Шварц – географ Державного департаменту США, Дуглас Річардсон – виконавчий директор Американської асоціації географів, Мелінда Лаітурі – головний дослідник Географічного управління та інші американські географи та ГІС-спеціалісти.
Протягом зустрічі відбулося знайомство американських колег з Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна, його історією та сьогоденням. Найбільшу увагу гостів привернула кафедра фізичної географії та картографії, яка має багаторічний досвід роботи в галузі картографії і ГІС. Представники делегації з великим інтересом ознайомилися з напрямками наукових досліджень представників кафедри та розповіли про власний проект, пов’язаний з картографуванням вторинних міст. Сутність проекту полягає в створенні бази даних та поширенні геопросторової інформації щодо економічного розвитку, керування ризиками, інфраструктури міст та потреб суспільства.
Представники американської сторони висловили бажання активно співпрацювати зі студентами та співробітниками кафедри у рамках розвитку цього проекту, а також планують взяти участь у ГІС-форумі, що відбудеться на кафедрі 16-18 березня 2016 року.