З метою професійного розвитку та згуртованості колективу студентів групи ГГ-31 була організована навчальна експедиція вихідного дня до міста Одеси – перлини біля моря. Навчальна екскурсія була проведена старшим викладачем кафедри К. Б. Борисенко. В рамках навчального маршруту студенти мали змогу закріпити свої теоретичні знання ландшафтних, гідрологічних та геоморфологічних особливостей даної території. Було зроблено порівняльну характеристику особливостей м. Одеси, що знаходиться на північно-західному узбережжі Чорного моря, перетині шляхів з Північної та Центральної Європи на Близький Схід та в Азію, а також відвіданих раніше міст.
За допомогою GPS-навігатора було узято відліки висот за маршрутом, з яких зроблено висновки щодо морфометричних характеристик рельєфу, що мають певні особливості відповідно як геологічній будові, так і гідрологічній специфіці. Крім того, студенти мали можливість спостерігати сучасний стан абразійних берегів у межах міста, що крім дії прибою зазнають активного антропогенного впливу.
В рамках маршруту група відвідала всі основні культурні та історичні об’єкти міста, концертні майданчики з зірками КВН; прогулялися по Дерибасівській, Приморському бульвару вздовж і впоперек в пошуках всього найцікавішого; бачили Оперний театр, потрапили на парад Одеської «Гуморини» – свято сміху; прогулялися до морпорту, звідки відкриваються чудові краєвиди на Одесу, забігли на пляж «Аркадії», помилуватися морем і вдихнути морського повітря; відвідали найстаріший ринок міста – Привоз та багато чого іншого. І після такого насиченого дня з прекрасним настроєм вирушили додому.
Під час навчального маршруту студенти групи ГГ-31 продемонстрували добре закріплені знання предметів, допитливість, та ще раз наявно підтвердили ерудованістю та організованістю лідерство своєї групи на факультеті та університеті вцілому. Адже важливою особливістю справжньої університетської освіти є формування майбутньої інтелектуальної еліти країни.

GPS-трек маршруту:

Експедиція вихідного дня - 1 квітня 2018 року