З 17 жовтня по 16 листопада 2017 року в Центрі післядипломної освіти Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбувся перший у 2017/2018 навчальному році випуск 12-х вчителів і викладачів географії закладів загальної середньої різних типів, професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

Освітній процес для слухачів курсів підвищення кваліфікації складався з актуальних питань інноваційної географічної освіти відповідно. Завдяки високому професіоналізму науково-педагогічних працівників-практиків факультету геології, географії, рекреації і туризму і безпосередньо кафедри фізичної географії та картографії, які безпосередньо забезпечували освітній процес на курсах підвищення кваліфікації шляхом проведення лекційних, практичних і практичних занять, учасники курсів поповнили власні професійні знання та модернізували професійні компетентності для якісного навчання учнів і студентів географії, географії України, соціально-економічній географії у відповідних загальноосвітніх школах, ліцеях, гімназіях, навчально-виховних комплексах, коледжах м. Харкова та Харківської області відповідно до сучасних вимог Концепції «Нової української школи», Закону України «Про освіту», нових програм для класів базової школи.

За результатами захисту залікових (творчих) робіт й опанування технологій дистанційної освіти всі педагоги географії отримали документи (свідоцтва та додатки до них) згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 19.01.2016 № 34 «Про документи про підвищення кваліфікації» для подальшого проходження атестації.