14-16 березня 2018 р. на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна пройшла 7-а Міжнародна конференція «ГІС-форум».
Організаторами ГІС-форуму 2018 стали кафедра фізичної географії та картографії ХНУ імені В.Н. Каразіна, іноземна компанія «InteticsGeo» та інформаційно-довідковий ресурс GeoGuide.
Партнерами ГІС-форуму 2018 стали 19 компаній, які працюють на вітчизняному та зарубіжному ринку в областях геоінформаційних технологій, геодезії, цифрової картографії, геопросторових даних, дистанційного зондування Землі. http://gis-forum.org.ua/partners/ Детальніше про напрями діяльності компаній-партнерів та виступи на ГІС-форумі 2018 ми розповімо окремо у подальших інформаційних повідомленнях.
Інформаційну підтримку надавали веб-ресурси GeoGuide (geoguide.com.ua), «Γεωγραφία» (geography.in.ua), 50 North Geospatial Blog (www.50northspatial.org) та Портал землевпорядників України (zemres.com)

У рамках пленарних засідань ГІС-форуму було представлено 37 доповідей, а також 10 доповідей представили студенти на додаткових заходах форуму, а саме на Конкурсі студентських проектів «Я – ГІС-фахівець» та Студентській школі-конференції «Кращі ідеї в області ГІС і ДЗЗ». Було представлено 6 майстер-класів з використання геоінформаційного програмного забезпечення та веб-ГІС, проведено круглий стіл на тему: «Сучасні тенденції застосування ГІС у землеустрої та кадастрі». На ряду з цим, вперше до заходів ГІС-форуму долучилися школярі – було проведено географічний квест «Кращий маршрут» для учнів 9-11 класу навчальних закладів м. Харкова та Харківської області.

Всього у заходах ГІС-форуму 2018 взяло участь близько 200 осіб з більш, ніж 90 організацій з різних міст України, Білорусі, Росії, Словаччини.

Наразі можна ознайомитися із фотографіями ГІС-форуму-2018. https://www.flickr.com/photos/gisforumua/sets/72157666822203518
Через деякий час традиційно будуть доступні відеозаписи доповідей і майстер-класів. Слідкуйте за нашими новинами на сторінці у фейсбук https://www.facebook.com/gisforumua/. А свої зауваження щодо роботи ГІС-форуму 2018 та побажання на майбутнє запрошуємо надсилати нам на адресу info@gis-forum.org.ua

Відео виступу Олени Сінної з підсумками ГІС-форуму 2018:

Завантажити презентацію

Щиро дякуємо співорганізаторам, партнерам та всім учасникам ГІС-форуму 2018 за плідну роботу!
До нових зустрічей!