11-12 вересня 2018 р. на кафедрі фізичної географії та картографії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна проводилась ХXVII Міжнародна наукова конференція «Проблеми безперервної географічної освіти і картографії».

Організаторами конференції стали: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Інститут географії НАН України, Науково-дослідний інститут геодезії і картографії, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», ДНВП «Картографія», Східне державне підприємство геодезії, картографії та геоінформатики, ПрАТ «Інститут передових технологій», Асоціація вчителів географії України, Українське географічне товариство.

На конференції було представлено 38 доповідей із 18 освітніх, науково-дослідних та виробничих установ і організацій України, Білорусі, Молдови, Російської Федерації з викладенням теоретичних і прикладних аспектів актуальних проблем географічної науки та практичної підготовки студентів і учнів з географії та картографії.

Учасникам конференції було надано змогу безпосередньо ознайомитися з досвідом наукової і навчально-методичної роботи кафедри фізичної географії та картографії ХНУ та з досвідом учителів географії з різних освітніх установ Харкова і Харківської області.

Було проведено виїзне засідання конференції в Балаклійський ліцей та комплексна географічна екскурсія по Балаклійському району.

ХXVII Міжнародна наукова конференція на тему: «Проблеми безперервної географічної освіти і картографії» (11-12 вересня 2018 року)