22-24 лютого 2017 р. на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулася шоста конференція з міжнародною участю «ГІС-форум 2017». Організаторами ГІС-форуму традиційно виступили кафедра фізичної географії та картографії ХНУ імені В.Н. Каразіна, компанія «Інтетікс», ТОВ «ГІСІНФО».

Цього року число партнерів ГІС-форуму досягло рекордної кількості – партнерами стали 16 фірм та компаній, які працюють в області геоінформаційних систем, дистанційного зондування Землі, геодезії та суміжних галузях. Детальніше – перелік фірм-партнерів та напрями їх роботи представлені на нашому сайті http://gis-forum.org.ua/partners/

У заходах «ГІС-форуму 2017» в якості доповідачів, ведучих майстер-класів, учасників виставки обладнання, слухачів взяли участь понад 200 осіб із різних регіонів України, а також із США, Словаччини, Росії, Естонії. Зокрема у числі учасників форуму – представники 47 фірм та підприємств ГІС-бізнесу і виробництва; співробітники 7 наукових установ; викладачі, співробітники та студенти 22 вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Інформаційну підтримку надали 5 інтернет-ресурсів.

Вже 4-й рік поспіль забезпечується веб-трансляція заходів ГІС-форуму в онлайн-режимі, що дає змогу не лише долучитися до заходу дистанційним доповідачам та слухачам із різних куточків світу в режимі реального часу, але й здійснити високоякісний відеозапис всіх активностей форуму. Архів записів, разом з матеріалами форуму (презентаціями, фото, даними майстер-класів тощо) доступний за всі роки роботи на сайті форуму http://gis-forum.org.ua/ (у розділі «Архів»). Найближчим часом на наших веб-ресурсах будуть доступні матеріали форуму.

За 3 дні роботи запланована програма заходів ГІС-форуму 2017 була реалізована в повній мірі. Було заслухано 40 доповідей, проведено 8 майстер-класів з використання ГІС-програм, відбулися презентації програмних продуктів провідних ГІС-компаній та запуск-демонстрація безпілотника (БПЛА) в межах територій університету – на базі тенісного корту «Унікорт», були проведені Конкурс студентських робіт, круглі столи та зустрічі представників компаній-роботодавців зі студентами.

Висловлюємо вдячність адміністрації та службам Університету, студентам та співробітникам кафедри фізичної географії та картографії факультету геології, географії, рекреації і туризму, які сприяли організації ГІС-форуму 2017.

Щиро дякуємо співорганізаторам та партнерам, ведучим майстер-класів, доповідачам та всім учасникам ГІС-форуму 2017 за плідну та продуктивну роботу!

Можна із високою ймовірністю стверджувати, що місія ГІС-форуму – інтеграція бізнесу, виробництва, науки та освіти в галузі ГІС, ДЗЗ та геодезії – цього року виконана на найвищому рівні!