У жовтні (8-12.10 та 22-26.10) на базі лабораторії геоінформаційних систем і дистанційного зондування Землі кафедри фізичної географії та картографії було реалізовано комплекс заходів за ініціативи ТОВ «Компанія Геонікс» (м.Київ). На ряду із представниками кафедри, у заходах взяли участь співробітники УкрНДІгаз (м. Харків), а також інших структур АТ «Укргазвидобування». В першу чергу, заходи включали серію майстер-класів із володіння програмним забезпеченням ArcGIS для вирішення практичних завдань в області картографування, геологічних вишукувань, моделювання рельєфу і т.д., а також – обмін практичним досвідом розробок, обговорення проблем сучасної підготовки фахівців із зворотнім зв’язком від роботодавців у вигляді конкретних рекомендацій щодо удосконалення навчальних планів підготовки та програм дисциплін.

Викладачі кафедри Сінна О.І. та Попов В.С. отримали сертифікати від ТОВ «Компанія Геонікс» про проходження навчальних курсів по підвищенню рівня володіння ArcGIS на рівні професіоналів.

З директором ТОВ «Компанія Геонікс» Олександром Підлісним проведено переговори щодо підписання Договору про співпрацю, сертифікацію навчальних курсів кафедри за ГІС-тематикою, можливостей організації виробничих практик та розвитку інших напрямів співробітництва.